V.O.F. Steam Supply
veelgestelde vragen media cliënten login
betreft: optima steamer
Klik op de onderstaande onderwerpen om de menu's uit te klappen.
product informatie
Waarin verschilt de Optima Steamer van andere stoomreinigers?
De Optima Steamer is koploper op het gebied van lichte industriële stoomreiniging. In deze categorie is de Optima ongeëvenaard in functie en prestatie, door jarenlang onderzoek en het gebruik van hoogwaardige materialen. De Optima Steamer is ontworpen met zorg voor het milieu, gebruikersvriendelijkheid en veiligheid voorop.

Enkele unieke eigenschappen:
  • De Optima Steamer is als enige stoomreinigingsapparaat CE(EU), CSA(Canada), GOST(Russia), en UL(USA) (NRTL-TÜV) gecertificeerd;
  • Uitermate geschikt voor mobiel gebruik, door de stevige, lichte constructie. De Optima is geschikt voor gebruik bij het exterieur en interieur van auto’s. De DM-serie is bovendien door twee personen tegelijk te gebruiken;
  • De Optima Steamer maakt gebruik van de meest hitte-efficiënte en veilige stoomboiler. Door een lagen-systeem blijft de warmte binnen en houdt de stoom een constante temperatuur, druk en vochtigheidsgraad. Door het unieke ontwerp blijft het apparaat echter koel, zelfs bij langdurig gebruik;
  • De vochtigheidsgraad is door middel van de ‘moisture control valve’ apart te regelen;
  • Het multi-stage veiligheidssysteem biedt optimale veiligheid voor de gebruiker. Het apparaat verzekert automatische uitschakeling bij overstijging van vooraf ingestelde waarden. Hierdoor is het apparaat ook door niet-technisch geschoolde personen eenvoudig te gebruiken.
Een goede machine is bovendien ‘logisch’. De Optima is makkelijk en efficiënt in gebruik en in onderhoud.
Wij geloven in onze producten en zijn er van overtuigd dat de Optima Steamer momenteel dé duurzame oplossing is voor de industriële reinigingsbranche. Wij vergelijken onze producten voortdurend met de concurrentie en zijn er trots op dat de Optima met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Een optimale machine, met een bovendien optimale prijs-kwaliteit verhouding.

Kijk hier voor alle technische productinformatie en de verschillende modellen.
Is de Optima Steamer internationaal gecertificeerd (CE, UL, etc.)?
Ja, de Optima Steamer heeft de volgende certificaten:
  • CE (Conformité Européenne: European standard for Low-Voltage Directive and Electromagnetic Compatibility) door TÜV (Technischer Überwachungsverein: Technical Inspect Association of Germany)
  • Gost (государственный стандарт: State Standard of Russia)
  • UL (Underwriters Laboratories of the United States)
  • CSA (Canadian Standards Association) door NRTL (Nationally Recognized Testing Laboratories)
De Optima Steamer is het enige stoomreinigingsapparaat ter wereld dat alle CE, Gost, UL en CSA certificaten heeft. De fabrikant is bovendien een ISO 9001 (International Organization for Standardization for quality management systems) gecertificeerd bedrijf.
Wat zijn de verschillen tussen de Optima Steamer modellen?
In de basis is er het onderscheid tussen de mobiele variant (DM series) en de elektrische variant (EST series). Klik hier voor uitgebreide informatie over de verschillen en om te achterhalen welke variant het meest geschikt is voor uw doeleinden.
Welke producten en accessoires levert Steam Supply nog meer naast de Optima Steamer?
Naast de Optima Steamer, is Steam Supply tevens exclusief distributeur van de Comby 3000: een stoomreinigingsapparaat dat met een afzuigfunctie met name geschikt is voor reiniging van interieur, textielen en licht industriële toepassingen. Klik hier voor alle informatie over de Comby series.

Steam Supply levert bovendien ook een scala aan accessoires die bij gebruik van de Optima of Comby stoomreinigers van pas komen, variërend van micro-vezeldoeken tot eco-wax. Kijk hier voor het volledige overzicht.
Heeft de Optima Steamer een productaansprakelijkheidsverzekering?
Ja, de Optima Steamer heeft een productaansprakelijkheidsverzekering om al haar gebruikers te beschermen.
Welke veiligheidsaspecten heeft de Optima Steamer?
De Optima Steamer is ontworpen met de veiligheid voor de gebruiker voorop. Het multi-stage veiligheidssysteem biedt optimale veiligheid voor zowel de gebruiker als de machine. Druk- en temperatuurschakelaars zorgen ervoor dat de boiler nooit over een vooraf ingestelde waarde heen gaat. Waterniveaumeters zorgen ervoor dat de boiler niet opgestart kan worden als het waterpeil te laag is, wat tot oververhitting zou kunnen leiden. Verdere mechanische aspecten zijn onder andere drukventielen en terugslagkleppen.
Welk type water is aanbevolen voor gebruik in de Optima Steamer?
Wij bevelen aan water te gebruiken dat weinig sodium, ijzer, kalk en overige mineralen bevat. Kraanwater is veelal geschikt, maar om aanslag van mineralen te voorkomen raden wij het gebruik van de bijgeleverde ‘water softener’ aan. Dit middel voorkomt het vormen van harde aanslag in de boiler en watertank. Dit middel blijft achter in de Optima Steamer en wordt dus niet vernevelt in de stoom.

Het is mogelijk gedemineraliseerd water te gebruiken, kijk hiervoor bij accessoires. Dit water is uitermate geschikt voor gebruik in de Optima Steamer, met name bij auto- en ruitreiniging. Door de minimale hoeveelheid mineralen droogt het water streeploos op.

Let op: het gebruik van gedestileerd water is niet mogelijk in verband met de elektrische geleiding in de watertank, benodigd voor de watermeter.

Het is sterk aanbevolen water met een temperatuur van minimaal 5° graden Celsius te gebruiken.
Wat is de verwachte levensduur van de Optima Steamer?
De Optima Steamer is ontworpen als duurzaam en hoogwaardig product. Bij goed gebruik en periodiek onderhoud zou de machine zeker 10 jaar zonder storingen moeten kunnen functioneren. De kwaliteit van het water is de belangrijkste invloed op de levensduur van de Optima Steamer.
Hoeveel water wordt er verbruikt voor het reinigen van een auto?
Het vereist ongeveer 2 tot 5 liter water om een auto te reinigen, afhankelijk van de ervaring en wastechniek van degene die de Optima Steamer gebruikt, de grootte van de auto en de mate van vervuiling. Ook het weer is van invloed: bij hoge temperaturen verdampt de stoom sneller en is er meer water nodig.
Is reiniging van een sterk vervuilde auto net zo effectief met de Optima Steamer als met gewoon water?
Door middel van stoom met een relatief hoge temperatuur (de operationele temperatuur is minder dan 100°C) en een vrij lage maar krachtige stoomdruk, kan de Optima Steamer vrijwel elk oppervlak effectief reinigen. Door de hoge temperatuur worden vuil en modder op een auto snel en effectief losgeweekt en afgebroken. Bovendien zijn alle Optima Steamer modellen voorzien van een ‘moisture control valve’, waarmee de vochtigheidsgraad van de stoom kan worden ingesteld. Voor een snellere en krachtigere reiniging kan er meer water worden toegevoegd aan de stoom: bij een volledig open ‘moisture control valve’ verbruikt de Optima ca. 1200cc water per minuut, per spuitstuk. Dit helpt bij het reinigen van sterk vervuilde oppervlakten, maar uiteraard is het waterverbruik hierdoor ook hoger. (In vergelijking met bijvoorbeeld een hogedrukreiniger is het verbruik uiteraard nog steeds minimaal).
Heb ik een bepaald wateropvangsysteem of speciale vergunningen nodig om de Optima te mogen gebruiken?
Vanuit de landelijke wetgeving zijn er voor de Optima Steamer geen vereisten. Er wordt immers geen gebruik gemaakt van chemicaliën en er komt ook geen afvalwater vrij. In sommige gemeenten zouden deze regels kunnen afwijken, waar het bijvoorbeeld niet is toegestaan om op de stoep auto’s te reinigen of om boven een bepaald geluidsniveau te werken. Ook zullen er wellicht bepaalde locaties zijn waar met de mobiele variant de dieseluitstoot niet is toegestaan.

Over het algemeen geldt dat de Optima overal gebruikt kan en mag worden, er zijn bij ons nog geen uitzonderingen bekend.
Wat is het geluidsniveau van de Optima Steamer?
Bij het gebruik van het apparaat komt er een maximaal geluidsniveau van 95 decibel vrij. Dit geluid komt vrij bij het spuiten van de stoom. De DM series produceren bovendien ook geluid bij het opstarten van de boiler, met een maximum niveau van 70 decibel.
Klopt het dat er concurrerende producten bestaan die beweren minder water te verbruiken?
Ja, dat klopt. Er zijn stoomreinigers op de markt die minder water verbruiken, maar dit komt de functionaliteit niet ten goede. Onthoud de volgende formule:

Kracht van de stoom = mate van stoominjectie * vochtigheidsgraad

De Optima verbruikt circa 600cc water per minuut, per spuitstuk. Op deze manier kan een ervaren persoon een licht vervuilde auto met 2 liter water reinigen. Is de auto groter dan gemiddeld of is de hoeveelheid vuil groter dan gemiddeld, zal het uitkomen op 3 à 4 liter water.

Conclusie: er zijn apparaten die minder water verbruiken, maar dit gaat altijd ten koste van de kracht en effectiviteit. De Optima Steamer is de enige in zijn soort die een optimale combinatie van hitte, druk en vochtigheidsgraad gebruikt. Overige stoomreinigers zijn veelal niet krachtig genoeg voor een allround toepassing, of juist te heet om een auto te kunnen reinigen.
Is het gebruik van de Optima Steamer voor het interieur van een auto schadelijk?
Ja en nee. Het is volledig veilig de Optima Steamer te gebruiken voor het interieur van de auto, waarbij de ‘moisture control valve’ op de droogste stand staat. De Optima Steamer is echter niet geschikt voor vochtgevoelige apparatuur, zoals frontjes van autoradio’s en navigatiesystemen. De bedrading van moderne auto’s is goed beschermd en de Optima Steamer kan dan ook veilig over het dashboard gebruikt worden. Let hierbij dus wel op de aanwezigheid van overige elektronische apparatuur. Kijk hier voor een demonstratie van de interieurreiniging.
Is het aanbevolen wax te gebruiken na reiniging met de Optima Steamer?
Net als bij het reinigen van een auto in een wasstraat of met een emmer met sop, is het mogelijk na het wassen op de auto een waxlaag aan te brengen. Het effect van stoom op reeds aangebrachte wax is hetzelfde als dat van water: de waxlaag zal geleidelijk minder dik worden. Op ten duur is het dus mogelijk wax aan te brengen, maar wij wijzen u graag op de verschillen die er zijn.

Kijkt u bij onze accessoires voor enkele varianten biologisch afbreekbare wax die wij aanbieden. Het effect van ‘goedkope’ wax is minimaal: na een regenbui is het weg. Een goede waxlaag vergt tijd en geld, maar levert een onvergelijkbaar resultaat. Wij laten u graag kennis maken met onze producten tijdens een vrijblijvende demonstratie bij u op locatie. Klik hier om een afspraak te maken.
Hoe kan het dat ik niet eerder heb gehoord over stoomreiniging voor auto’s?
Stoomreiniging wordt al vele jaren gebruikt voor allerlei toepassingen. Tot voor kort was het echter nog niet of nauwelijks geschikt voor autoreiniging. De stoomreinigers die er waren zijn óf te krachtig en te heet, óf niet krachtig genoeg. De laatste categorie zijn de bekende tapijt en terrasreinigers. De Optima Steamer heeft in tientallen landen gezorgd voor een revolutie op het gebied van industriële reiniging. Niet eerder was er een product waar de zakelijke autobranche zoveel voordeel kon halen, en bovendien een milieuvriendelijke alternatief biedt. Kijk hier voor de vele toepassingen die de Optima biedt. Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende demonstratie.
toepassing en gebruik
Voor welke toepassingen kan de Optima Steamer worden gebruikt?
De Optima Steamer is zeer breed inzetbaar; in eerste instantie ontwikkeld voor de automarkt, maar een duurzaam alternatief voor vele industriële toepassingen.

De Optima Steamer wordt al in tientallen landen gebruikt, voor o.a. mobiele autoreiniging, graffiti- en onkruidverwijdering, machinereiniging, decor- en techniek, reiniging van straatmeubilair, de voedselindustrie, in ziekenhuizen, voor reiniging van boten in jachthavens, et cetera.

Kijk hier voor een overzicht van toepassingen van klanten die u voor gingen.
Kan ik de Optima Steamer gebruiken als er geen elektriciteitsaansluiting beschikbaar is?
Alle Optima DM series modellen zijn mobiel door het gebruik van een boiler die verhit wordt door diesel. Er is daarnaast echter wel een 350 watt elektriciteitsaansluiting nodig voor het bedieningspaneel. Door het zeer lage verbruik is het mogelijk dit te realiseren met een accu of een kleine generator (max. 1 KvA).

Kijk bij accessoires voor een aantal voorbeelden.

De DM series zijn hierdoor ook zeer geschikt voor gebruik vanuit een bestelwagen. De Optima kan aangesloten worden op de accu van de auto.
Kan ik de Optima ook voor interieurreiniging gebruiken, bijvoorbeeld voor een auto?
Ja, de Optima Steamer is geschikt voor vele soorten interieurreiniging, zoals het interieur van auto’s en tapijten. De Optima heeft een desinfecterende en geurneutraliserende werking en is tevens geschikt voor vlekkenverwijdering.
Welke accesoires worden aanbevolen om het gebruik te optimaliseren?
Afhankelijk van de toepassing zijn er verschillende aanbevolen accesoires. Voor autoreiniging is het bijvoorbeeld verstandig micro-vezel doeken te gebruiken en leveren wij speciale biologisch afbreekbare velgenspray. Kijk hier voor een volledig overzicht.
Kan ik schoonmaakmiddelen, wax of ontvetter gebruiken in combinatie met de Optima?
De Optima Steamer reinigt in vrijwel alle gevallen optimaal zonder het gebruik van chemicaliën. Er is echter een oplossing voor het toevoegen van schoonmaakmiddelen voor bepaalde toepassingen, zoals reiniging van het motorcompartiment. Wij leveren een opzetstuk voor de Optima Steamer, kijk hier voor de werking hier van. Uiteraard raden wij aan uitsluitend biologisch afbreekbare producten te gebruiken. Wij leveren verschillende reinigingsmiddelen als toevoeging aan de Optima Steamer, kijk hier voor een overzicht.

NB: Het wordt sterk ontraden chemicaliën aan de watertank toe te voegen.
Welk type water is aanbevolen voor gebruik in de Optima Steamer?
Wij bevelen aan water te gebruiken dat weinig sodium, ijzer, kalk en overige mineralen bevat. Kraanwater is veelal geschikt, maar om aanslag van mineralen te voorkomen raden wij het gebruik van de bijgeleverde ‘water softener’ aan. Dit middel voorkomt het vormen van harde aanslag in de boiler en watertank. Dit middel blijft achter in de Optima Steamer en wordt dus niet vernevelt in de stoom.

Het is mogelijk gedemineraliseerd water te gebruiken, kijk hier voor bij accessoires. Dit water is uitermate geschikt voor gebruik in de Optima Steamer, met name bij auto- en ruitreiniging. Door de minimale hoeveelheid mineralen droogt het water streeploos op.

Let op: het gebruik van gedestileerd water is niet mogelijk, in verband met de elektrische geleiding in de water tank benodigd voor de watermeter.

Het is sterk aanbevolen water met een temperatuur van minimaal 5° graden Celcius te gebruiken.
Hoe lang duurt het om een auto te reinigen met de Optima Steamer?
De Optima DM Series biedt de mogelijkheid met twee slangen en spuitstukken tegelijkertijd te werken. Op deze manier kunnen twee ervaren personen een auto binnen 10 minuten volledig reinigen. Uiteraard hangt dit sterk af van de grootte van de auto en de mate van vervuiling. Het reinigen van het exterieur én interieur van een auto met de Optima Steamer neemt voor een ervaren persoon ca. 40 minuten in beslag.
Hoe vaak dient de watertank bijgevuld te worden?
De watertank heeft een capaciteit van 20 liter. De watersensor zorgt er echter al eerder voor dat de Optima Steamer moet worden bijgevuld, om overhitting te voorkomen. Voor het reinigen van auto’s zal na 5 à 6 wasbeurten de tank moeten worden bijgevuld. De EST-series en DM(F)-series beschikken bovendien over een vaste wateraansluiting. Door middel van een standaard tuinslangaankoppeling kan de Optima rechtstreeks op de waterleiding worden aangesloten.
Hoeveel brandstof verbruikt de Optima Steamer voor het reinigen van een auto?
De Optima EST-series werken volledig op elektriciteit en verbruiken geen brandstof. De DM-series maken gebruik van een diesel hitteboiler en verbruikt het minst bij continue gebruik. Het reinigen van een auto vergt circa 0.3 – 0.5 liter diesel, met een volle tank kunnen circa 40 auto’s worden gereinigd. De sensor geeft echter na een verbruik van 15 à 16 liter aan dat de tank bijgevuld dient te worden. Het verbruik komt neer op zo'n 2 liter diesel per uur.
Hoe snel en hoe lang kan ik de Optima Steamer achter elkaar gebruiken?
Behalve een opstarttijd van circa 2 minuten aan het begin van de dag, is er geen enkele onderbreking vereist voor gebruik van de Optima Steamer. De boiler is ontworpen voor continue gebruik, en de stoomtemperatuur en druk blijven constant. Ook bij tussentijds uitschakelen kan de machine direct weer in gebruik worden genomen, de hitte blijft lang achter en zorgt er voor dat de Optima Steamer optimaal flexibel is.
Is reiniging van een sterk vervuilde auto net zo effectief met de Optima Steamer als met gewoon water?
Door middel van stoom met een relatief hoge temperatuur (operationele temperatuur is minder dan 100°C) en een vrij lage maar krachtige stoomdruk, kan de Optima Steamer vrijwel elk oppervlak effectief reinigen. Door de hoge temperatuur worden vuil en modder op een auto snel en effectief losgeweekt en afgebroken. Bovendien zijn alle Optima Steamer modellen voorzien van een ‘moisture control valve’, waarmee de vochtigheidsgraad van de stoom kan worden ingesteld. Voor een snellere en krachtigere reiniging kan er meer water worden toegevoegd aan de stoom: bij een volledig open ‘moisture control valve’ verbruikt de Optima ca. 1200cc water per minuut, per spuitstuk. Dit helpt bij het reinigen van sterk vervuilde oppervlakten, maar uiteraard is het waterverbruik hierdoor ook hoger. (In vergelijking met bijvoorbeeld een hogedrukreiniger is het verbruik uiteraard nog steeds minimaal).
Hoeveel uur per dag kan de Optima Steamer gebruikt worden?
De Optima Steamer kan meer dan 24 uur achtereenvolgend gebruikt worden. Tussentijdse uitschakeling is niet nodig en bij continue gebruik is de dieselboiler bovendien het meest efficient in verbruik.
Wat zijn de operationele kosten voor het reinigen van 1 auto met de DM series?
Dit is een optelsom van gemiddeld 3,5 liter water, 350 milliliter diesel en 20 minuten arbeidskracht per auto.
Is de stoom schadelijk voor bepaalde auto-onderdelen?
Nee, de Optima Steamer is niet schadelijk voor bepaalde auto-onderdelen of de lak, maar dient wel correct gebruikt te worden. Met name de behandeling van de lak is belangrijk: wij raden aan microvezeldoeken te gebruiken en de lak slechts licht aan te raken met de doek. De stoom doet geen enkele schade aan de oppervlakte, maar het ‘inwrijven’ van het vuil kan uiteraard wel krassen (in bijvoorbeeld de lak) veroorzaken.

Verf en lak op auto-onderdelen hebben als eigenschap sterk vochtafwerend en hitte- en kouresistent te zijn. Stoom komt vrij in gasvorm, en op het moment dat het aan de atmosfeer wordt blootgestelt daalt de temperatuur exponentieel. Zie onderstaand schema voor een toelichting. De temperatuur is over het algemeen ver onder de 100° C, en is ook veilig voor de huid / handen. Uiteraard hangt de temperatuur samen met de afstand tussen het spuitstuk en het te reinigen oppervlak. Het spuitstuk van de Optima kan zonder enig probleem recht op de auto gericht worden, veelal is dit bij het verwijderen van lastige vervuilig ook nodig. Kijk hierbij echter wel uit voor contact met de huid.

Kijk hier voor de meest voorkomende mythes over autostoomreiniging!
Hoe sluit ik de Optima aan als ik vanuit een bestelauto wil werken?
De Optima Steamer DM-series hebben een elektriciteitsaansluiting van 350 watt nodig. Met behulp van een draagbare generator van maximaal 1 KvA of een aansluiting op de accu van de auto kan de Optima eenvoudig worden aangesloten.
onderhoud
Wat is de ‘watercon water softener’ en gaat dit niet tegen het principe van reinigen zonder chemicaliën in?
Water dat veel mineralen bevat kan voor aanslag in de boiler zorgen waardoor frequent onderhoud nodig is. Ook zorgt met name kalk er voor dat water streperig kan opdrogen: de bekende witte aanslag op auto’s komt door kalk in kraanwater.

Door de watercon softener toe te voegen aan het water wordt dit probleem ondervangen. Het middel voorkomt het vormen van aanslag en blijft bovendien achter in de boiler. Het wordt niet verneveld: het apparaat produceert pure stoom.
Hoe vaak dienen onderdelen te worden onderhouden of vervangen?
Het toevoegen van water softener en het ontluchten van de slangen alvorens de Optima te gebruiken zijn voorbeelden van dagelijks onderhoud. Het controleren van water- en brandstoffilters, het verversen van de watertank en boiler en het controleren van de water sensoren dient bij veelvuldig gebruik maandelijks te gebeuren. Eens in de 3 tot 6 maanden is het aanbevolen de boiler te reinigen en aanslag te verwijderen. Deze handelingen zijn onderdeel van het servicecontract dat Steam Supply zijn klanten aanbiedt.
Kan ik chemicaliën gebruiken in combinatie met de Optima Steamer?
De Optima Steamer reinigt in vrijwel alle gevallen optimaal zonder het gebruik van chemicaliën. Er is echter een oplossing voor het toevoegen van schoonmaakmiddelen voor bepaalde toepassingen, zoals reiniging van het motorcompartiment. Wij leveren een opzetstuk voor de Optima Steamer, kijk hier voor de werking hier van. Uiteraard raden wij aan uitsluitend biologisch afbreekbare producten te gebruiken. Wij leveren verschillende reinigingsmiddelen als toevoeging aan de Optima Steamer, kijk hier voor een overzicht.

NB: Het wordt sterk ontraden chemicaliën aan de watertank toe te voegen.
Welke service biedt Steam Supply voor onderhoud en reparatie?
Naast een uitgebreide instructie voor gebruik van de Optima Steamer, is het technische team van Steam Supply ook 24 uur per dag bereikbaar voor vragen. Als het nodig is komen wij graag langs om te assisteren: hier rekenen wij niks voor. Bij aanschaf van een Optima Steamer bieden wij u bovendien een servicecontract aan. De eerste 2 jaar voeren wij voor u gratis het periodiek onderhoud uit.

Mocht uw Optima Steamer onverhoopt reparatie vereisen, bieden wij u direct een vervangend model aan. Veelal is deze reparatie inbegrepen in de garantie.

Kijk hier voor een overzicht van de garantie en diensten inbegrepen in het servicecontract.
Welke voorzorgsmaatregelen dienen er genomen te worden bij warm of koud weer?
Wanneer de temperatuur onder het vriespunt daalt, dienen er bepaalde maatregelen genomen te worden. Bevriezing kan voor schade aan belangrijke onderdelen van de machine zorgen. Het is belangrijk overgebleven water te verwijderen na gebruik, zowel uit de boiler als de watertank. Het is aanbevolen de Optima op kamertemperatuur op te slaan. Mocht de Optima onverwachts blootgesteld worden aan temperaturen beneden het vriespunt, is het belangrijk enige tijd te wachten met het opstarten.

Bij heet weer zijn er geen bepaalde veiligheidsmaatregelen. Het kan echter wel nodig zijn de vochtigheidsgraad te verhogen in verband met verdamping van het water.

Uitgebreide informatie over dit onderwerp staat in de handleiding.
aanschaf
Wat zijn de tarieven van de Optima Steamer?
Klik hier voor een overzicht van de verschillende modellen en een indicatie van de verkoopprijs. De verkoopprijs is van vele factoren afhankelijk. Wij maken dan ook graag een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden te bespreken alvorens een offerte op te stellen.
Hoe kan ik een aankoop doen?
U kunt aan ons op verschillende manieren kenbaar maken dat u geinteresseerd bent in de aanschaf van een Optima Steamer of overige producten. Klik hier voor de contactinformatie. Nadat overeenstemming is bereikt over het meest geschikte product, zijn er verschillende levertijden. Alle Optima modellen zijn in principe bij ons op voorraad, maar het is mogelijk dat een bepaald model of een bepaalde kleur niet voorradig is. Uiteraard kunnen wij u eerst een vrijblijvende demonstratie geven van de verschillende modellen alvorens u over gaat tot aankoop.
Verkopen jullie ook occasions?
Wij verkopen met enige regelmaat producten die als demo-model zijn gebruikt. Vraag een van onze verkopers naar de mogelijkheden.
Is het mogelijk een product te leasen of huren?
Nee, wij bieden op dit moment geen mogelijkheid tot het leasen van de Optima Steamer. Voor vragen kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.
Is het mogelijk Steam Supply in te schakelen voor mobiele reiniging?
Naast verkoop van de Optima Steamer, de Comby steamer en de bijbehorende accessoires, is het ook mogelijk Steam Supply in te schakelen voor mobiele reiniging. Onder de naam “De Autostomerij” werkt Steam Supply met een mobiele carsteaming service bij o.a. hotels, evenementen en wagenparken van bedrijven. Kijk hier voor uitgebreide informatie over de mogelijkheden.
Welke service biedt Steam Supply na aanschaf van een Optima Steamer?
Wij hechten veel waarde aan goede service, ook nadat u een product heeft aangeschaft. Na een grondige instructie over het gebruik van de Optima Steamer houden wij u graag op de hoogte van ontwikkelingen en bieden u vrijblijvend nieuwe accesoires of toepassingen aan. Als u vragen heeft over onze producten zijn wij 24 uur per dag bereikbaar. Komen we er telefonisch niet uit, komen wij graag langs om samen met u eventuele problemen op te lossen.

Daarnaast is bij de verkoop een servicecontract inbegrepen. Wij verzorgen kosteloos het periodiek onderhoud en eventuele reparaties. Kijk hier voor een overzicht.
Welke kosten zijn er verbonden aan levering van de Optima Steamer?
Bij aanschaf van een Optima Steamer of Comby leveren wij deze door heel Nederland gratis bij u af. Deze levering kan gecombineerd worden met het gezamenlijk uitvoeren van de eerste opstartprocedure en instructie. Zo kunt u na levering direct aan de slag met uw aangeschafte product.
COPYRIGHT STEAM SUPPLY 2010. ALL RIGHTS RESERVED.