V.O.F. Steam Supply
optima steamer comby 3000 accessoires
introductie
De Optima Steamer is een stoomapparaat dat speciaal ontwikkeld is voor het reinigen van auto's. Stoom is bij de juiste combinatie van druk, vochtigheid en temperatuur de ideale reiniger die chemicaliën overbodig maakt! Compleet veilig voor de auto en bovendien ontzettend milieuvriendelijk door het geringe waterverbruik.

Met de Optima Steamer wordt een auto volledig gereinigd met gemiddeld 3 liter water. Het tekort aan water is een wereldwijd probleem. Vele locale en nationale overheden hebben maatregelen ingevoerd om zinloos waterverbruik tegen te gaan.

Zo heeft de stad Signal Hill in California bijvoorbeeld verboden water te gebruiken voor het reinigen van voertuigen, trailers, boten zonder dat hier een wateropvangsysteem voor wordt gebruikt. Alle commerciƫle autowasbedrijven hebben bovendien een verplichting om een systeem voor recycling van water te hanteren.

Het is zeer waarschijnlijk dat in de komende jaren de restricties van de overheden (wereldwijd) op het gebied van waterverbruik alleen maar toenemen. Waarom zou je 30, 50 of zelfs 100 keer zoveel water gebruiken als het resultaat beter is met slechts een fractie daar van?

vergelijking tussen diverse wasmethoden

Selecteer afbeelding voor groter formaat

modellen
Optima Steamer DM Serie
(diesel aangedreven)

De interne dieselmotor maakt de Optima DMF ideaal voor mobiel gebruik. Hij beschikt over zowel een watertank als een directe aansluiting. Daarnaast is het mogelijk twee stoompistolen aan te sluiten.

OPTIMA DM(DMF) : Specificaties

De compacte Optima DS is bij gebrek aan ruimte ideaal. Door zijn formaat dient de Optima DS voorzien te worden van een directe watertoevoer. Het is mogelijk twee stoompistolen aan te sluiten op de Optima DS.

OPTIMA DM(DS) : Specificaties

Optima Steamer EST Serie
(elektrisch aangedreven)

De Optima EST 1 werkt op de normale 230v aansluiting en is daardoor ideaal voor binnengebruik. De Optima EST 1 is volledig emissievrij en beschikt over een 40 liter waterreservoir, maar kan ook op een directe watertoevoer worden aangesloten.

OPTIMA EST (1) : Specificaties

De Optima EST 3 werkt op 3 fasen krachtstroom en is daardoor ideaal voor binnengebruik. De Optima EST 3 is volledig emissievrij en beschikt over een 40 liter waterreservoir, maar kan ook op een directe watertoevoer worden aangesloten.

OPTIMA EST (3) : Specificaties
COPYRIGHT STEAM SUPPLY 2010. ALL RIGHTS RESERVED.